Fantasy sports – bli en manager för världsstjärnorna

Har du drömt om att bli lagledare för ett lag av bara de allra bästa atleterna? Oavsett om det är europeisk fotboll, amerikans fotboll, ishockey eller en laguppställning av individuella atleter så kan du nu bli manager för världseliten genom fantasy sports.

fotbollsmanager_282562790

Här i Sverige är det vanligast med fantasyspel av den mer traditionella typen där man mestadels tävlar om äran att vinna och att kunna visa upp den absolut bästa laguppställningen. Ibland kan vinnaren till och med tilldelas en liten premie efter vinst i någon cup eller turnering.

För den som själv inte vill delta som manager finns möjligheten att istället spela på fantasy sport betting vilket i stort påminner om vanlig betting även om du i det här fallet istället spelar på ditt eget lag eller dina egna atleter ifall det är frågan om individuella grenar. Denna spelform är inte så vanlig i Sverige ännu men är på stark framgång i hela Europa. I USA är denna typ av sport oerhört populär och det är ju inte så underligt när fantasy sport hade sitt ursprung där.

Det är ganska enkelt att delta i fantasy sports. Egentligen kan man sammanfatta hela processen i några få steg. Till en början väljer du vilken turnering du vill delta i, och förstås vilken sport du vill ägna dig åt. Sedan sätter du ihop ett lag eller ett team. Naturligtvis finns det vissa begränsningar för att du inte ska kunna köpa på dig enbart de allra bästa spelarna under dessa turneringar. Därför har du en begränsad budget när du köper dina spelare och de allra bästa går för enorma summor.

Därefter betalar du insatsen i turneringen precis som du skulle ha betalt tävlingsavgiften i verkliga livet. Efter det är det bara att hålla tummarna och följa resultaten för att slutligen, förhoppningsvis, kunna kamma hem vinsten.