Liverpool FC

Vi har tidigare skrivit om den svenska fotbollsklubben Malmö FF och vi fortsätter vår presentation av duktiga fotbollslag med ett lag som man skulle kunna tro har få likheter med just Malmö, vi ska berätta vilka.

Två Champions League-klubbar

För det första så hittar du artikeln om Malmö FF här om du missat att läsa den. För det andra så vill du kanske veta vad de båda lagen har för likheter. För man kan ju tänka sig att en toppklubb i Premier League inte har några större likheter med motsvarande i Allsvenskan. Men sedan någon vecka tillbaka så står det klart att Malmö kommer att spela Champions League, en turnering som också Liverpool är kvalificerad till.

Stor fanskara 

En annan likhet klubbarna emellan är supporterstödet. Skillnaden ligger väl dock i att Liverpool har en supporterskara som är ofantligt mycket större än MFF:s, så man skulle väl kunna säga att här slutar väl egentligen likheterna klubbarna emellan. Liverpool är en av de absolut populäraste utländska fotbollsklubbarna i Sverige. Detta visar sig inte minst om man tar en titt på sajter där man säljer Supporterprylar. På avdelningen för Liverpool på en sajt som heter just Supporterprylar.se så kan vi hitta inte mindre än 444 olika produkter som tillägnas laget från den engelska arbetarstaden.

Och det är inte bara i Sverige som Liverpool har en enorm fanskara, även i det man brukar kalla för “Down Under”, alltså Australien så har man en del fans. Eller vad sägs som detta när 95 000 australiensare sjunger You’ll Never Walk Alone, en låt som är mycket starkt förknippat med Liverpool.


När man ser detta så förstår man vilken popularitet laget har runtom i hela världen.

Siktar högt

Inför kommande säsong så siktar man förstås högt och trots att man förlorat en av världens bästa anfallare i Suarez så hoppas man förstås ändå kunna revanschera sig för den förargliga andraplatsen i ligan ifjol då man egentligen hade allt i egna händer. Ersättare för Suarez är den kontroversielle italienaren Mario Balotelli. Låt oss se om Brendan Rogers kan tämja Balotelli, då har Liverpool en god chans att lyckas bra i både ligan och Champions League.