Stora fotbollsklubbar

Beroende på vem man frågar så får man olika svar, vilken fotbollsklubb är störst? Så klart tycker supportrarna av en viss klubb, att just deras är den största. Enklaste sättet att mäta hur pass bra klubben är, är helt enkelt att se till olika resultattabeller, för att se över en längre period vem som som presterat bäst.

sh_allsvenskan_helsingborg_leisure

För att göra det enkelt kan man helt enkelt titta på vilka som ligger i topp i Allsvenskan. På plats ett ligger idag den 13/10-16, Malmö FF på 57 poäng. Strax efter med 53 poäng kommer IFK Norrköping med AIK hack i häl på 50 spelade poäng. Så ser det alltså ut just nu och frågan är hur det ser ut när säsongen för Allsvenskan är över.

Inom fotbollskulturen i Sverige är framtoningen en rätt sansad klunga trogna supporters. Visst händer det incidenter även här, med huliganer till exempel, men med våran blygsamma hållning till livet i stort, så är svenskar i regel återhållsamma. Till skillnad från andra länder som Spanien och England, där sporten är enorm och en folkfest.

Real Madrid, Sevilla FC och FC Barcelona, är exempel på stora Spanska klubbar. I England hittar vi klubbar som Arsenal FC, Liverpool FC och Manchester United. Alla dessa har du förmodligen hört talas om oavsett du är fotbollsintresserad eller ej.