Upp och ner för de himmelsblåa

Malmö FF är en av de framgångsrikaste lagen i svensk fotboll. De 19 SM-gulden och 14 vinsterna i Svenska cupen talar sitt tydliga språk. När Allsvenskan nu har sparkat igång är det självklart med Malmö som en av de stora favoriterna. Speciellt med tanke på att man är regerande mästare.

Man har också inlett säsongen bra och man leder för tillfället den allsvenska tabellen. I premiären mot IFK Göteborg fick man visserligen nöja sig med en poäng men efter det radade man upp tre segrar mot bland annat Djurgården som värvat friskt inför säsongen.

I den senaste matchen mot Kalmar blev det dock mållöst för båda lagen. Lite förvånande för oss Malmösupporters då Kalmar ligger sist i tabellen och ännu inte vunnit någon match i årets Allsvenska.

Med tanke på den trupp Magnus Pehrsson förfogar över borde Malmö dock bli en bättre ju längre säsongen lider. Få om ens något av lagen i Allsvenskan har en lika bred trupp som Malmö, vilket borde bli en fördel när vi närmar oss slutet av säsongen.

Malmö får dock snabbt chansen att ta sig tillbaka i vinnarspåret då man ikväll möter Örebro SK hemma på Swedbank stadion. Detta blir troligtvis ingen lätt match då närkingarna inlett säsongen starkt och för tillfället ligger på en fjärde plats.

Oavsett om man är en inbiten supporter eller själv spelar i någon av de lägre divisionerna kan man lugnt säga att den här inledningen lovar gott inför återstoden av säsongen. Och visst blir man själv sugen på att snöra på sig skorna och ge sig ut på gräsmattan och sparka lite boll.